Vaříme a pečeme

Rádi vaříme, pečeme a jíme a chceme se podělit o naše chutě a recepty.

Byla jednou jedna šípková Růženka....tuhle pohádku znáte určitě všichni. A věřte, že jestli chcete mít domácí šípkovou marmeládu, budete se občas cítit jako zachránci Růženky, kteří se snažili proklestit hustou šípkovou houštinou, protože budete mít popíchané nejen ruce. A nutno dodat, že sběrem šípků několikahodinová akce ještě nekončí, ale...

Přináším vám další recept na ne úplně tradiční houbový pokrm, který můžete jíst studený i teplý, tak jako klasickou sekanou. Takže pokud jste se právě vrátili z lesa, stojí před vámi košík hub a přemýšlíte, co z nich ještě vytvoříte, jste tu správně :)

Letošní houbařská sezona je pomalu u konce. A jestli jste už přejezení všech houbových polévek, omáček, smaženic, atd., pojďte zkusit z hub něco trošku jiného.

Naplno propukla sezona dýní a jelikož už jsme "obyčejnou" krémovou polévku z dýně Hokaido dělali xkrát, tak jsem se protentokrát rozhodl ji trochu ozvláštnit. Dýni jsem před uvařením upekl v troubě společně s česnekem, který je pečený opravdu famózní.

Sezona bylinek už se pomalu chýlí ke konci, navíc je hrozné horko a sucho, což jim vůbec neprospívá, a tak jsme se rozhodli sklidit veškerou úrodu bazalky a udělat z ní pesto.

Přivezli jsme si bohatou nadílku čerstvých bylinek z naší zahrádky (sklidili jsme také veškerou bazalku a udělali výborné pesto, recept přidáme za pár dnů) a tak jsme si k nedělnímu obědu udělali kombinaci kuřecího masa, čerstvých bylinek a mozzarelly a jako přílohu fantastický francouzský koláč quiche (čteno prostě a jednoduše KYŠ, žádné kvuiche,...

Vývar, dalo by se říct alfa a omega kuchyně. Bylo toho o něm napsáno tolik, že bych se při jeho popisování jen opakoval, proto shrnu jen pár nejdůležitějších věcí a přidám recepty na 3 nejpoužívanější a nejtypičtější druhy vývarů - kuřecí, zeleninový a hovězí. Druhů vývarů je samozřejmě celá řada a k některým se ještě určitě dostaneme.

Co je vlastně základem dobré kuchyně, dobrého jídla? O tomhle polemizuje strašná spousta kuchařů, gastrokritiků, blogerů, už o tom bylo řečeno a napsáno tolik a já bych se nerad opakoval a přebíral názory jiných. Nutno ale dodat, že v několika zásadních věcech se shodují snad všichni a já se pokusím trochu jinou formou tyhle věci popsat spolu s...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky